Банк "Украина" на полпути к "выздоровлению"

18.01.2001, 11:11

Совместным заявлением Кабинета Министров и Национального банка определены мероприятия по устранению негативных явлений в деятельности Акционерного коммерческого агропромышленного банка "Украина" и защите интересов его вкладчиков и кредиторов. (укр.)

Як відомо, банк "Україна" потрапив у фінансову скруту через неповернення його боржниками узятих значних кредитів. Нині тимчасова адміністрація банку "Україна" розробила програму, здійснення якої дасть змогу стабілізувати його роботу, підвищити рівень ліквідності та збереження вкладів фізичних осіб і їх своєчасної виплати. Враховуючи це, Уряд та Національний банк доручили центральним та місцевим органам виконавчої влади надати практичну допомогу, зокрема щодо погашення заборгованостей перед банком "Україна" ряду підприємств, що входять до сфери їх управління.

Тимчасовій адміністрації банку "Україна" рекомендовано подати судові позови про стягнення з усіх суб'єктів простроченої заборгованості за отриманими кредитами. Щоб оптимізувати структуру активів, Національний банк переоформить до 31 березня 2001 року заборгованість перед ним банку "Україна" за стабілізаційним кредитом в сумі 326 млн. гривень і відсотками за користування ним на дату проведення реструктуризації під заставу основних фондів. Буде врегульоване питання щодо державних цінних паперів, що перебувають в портфелі банку "Україна". Державне казначейство погасить заборгованість перед банком "Україна" за обслуговування Державного бюджету.

Діяльності банку "Україна" сприятиме включення його до переліку банків, які здійснюють виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також