Березное выросло из коротких штанишек

23.01.2001, 11:28

Новое тысячелетие ознаменовалось появлением на карте Ривненщины еще одного, десятого по счету, города. (укр.)

Такого статусу провінційному селищу Березне надала Верховна Рада України, розглянувши клопотання Рівненської обласної ради. Власне, цим рішенням відновлено лише історичну справедливість. Адже ще в 1584 році цей населений пункт з тодішньою назвою Андріїв мав статус містечка.

Для віднесення Березного до міст районного значення начебто були всі необхідні підстави. Зокрема, тут сьогодні проживає понад 14 тисяч населення. Останнім часом значно збільшили виробництво продукції промислові підприємства, серед яких перша в Україні надсучасна сірникова фабрика. Крім того, набули розвитку підприємства малого та середнього бізнесу, поширилася мережа торговельних закладів. Що від цієї зміни очікують березнівчани? Ось що сказав "УМ" голова районної ради Юрій Мірчук: "Ми виходили насамперед з тих міркувань, що є етапи росту населеного пункту. До того ж місто для інвестування, погодьтеся, більш привабливе, ніж село. На що й сподіваємося".

Між іншим, за прикладом березнівчан, подібного статусу в перспективі мають намір добиватися й у сусідньому райцентрі Рокитне. Тутешня влада також вважає, що їхнє селище з коротких штанців уже виросло.
Микола Драганчук. Рівненська область.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також