Праздник фотографии

04.10.2001, 10:43

Фотохудожники со всего мира съедутся в город Ривне, где с 5 октября по 5 ноября пройдет первый международный конкурсный фотографический салон. (укр.)

Такої грандіозної акції, що пройде під егідою Міжнародної федерації фотомистецтв, Фотографічної асоціації Америки та Європейського фотографічного союзу "Зображення без кордонів", Україна ще не знала. Ба, навіть більше: право організувати подібний захід досі не здобула жодна з країн не лише СНД, а й Східної Європи.

Ще задовго до відкриття фотосалону на адресу Рівненської обласної організації фотохудожників України та тутешнього фотоклубу "Час", завдяки творчій активності та ентузіазму яких стало можливим проведення виставки, надійшло декілька тисяч фотографій з понад 50 країн світу. Їх буде розміщено в облмуздрамтеатрі та кількох найпрестижніших залах Рівного. Шанувальники фотографії матимуть змогу побачити в ділі найкращих майстрів світу, роботи яких будуть представлені в трьох секціях - кольорове фото, чорно-біле фото та в спеціальному конкурсі "Вода та водні ресурси". Між іншим, до складу журі входять фахівці з України, Румунії та Швейцарії, які й визначатимуть переможців.

За словами голови оргкомітету, заслуженого художника Міжнародної федерації фотомистецтв Сергія Бусленка, донедавна мало хто вірив, що в Рівному цілком реально провести цю, безперечно, історично вагому в культурному житті країни подію. Але підтримку та руку допомоги вчасно надали Адміністрація Президента України, Рівненська облдержадміністрація. А головний спонсор фотосалону - Фонд інтелектуальної співпраці "Україна - ХХІ століття" за результатами конкурсу випустить кольоровий фотоальбом, до якого ввійдуть найкращі шедеври світового фотомистецтва.
Микола Драганчук.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також