В Верховной Раде законопроект об отходах предполагают рассмотреть уже в марте

05.03.2001, 12:52

В парламентском Комитете по вопросам экологической политики, природопользования и ликвидации последствий Чернобыльской катастрофы не исключают возможность того, что в марте нынешнего года Верховная Рада Украины рассмотрит во втором чтении законопроект об отходах, обозначенный Президентом Украины как безотлагательный. (укр.)

Під час засідання робочої групи з опрацювання законопроекту, що відбулося у Комітеті, було розглянуто пропозиції Кабінету Міністрів, які стосуються врегулювання відносин у сфері поводження з небезпечними відходами. Зазначалося, що відповідні положення закріплені в ратифікованій Україною Базельській конвенції, а їх прийняття привело б наше законодавство у сфері поводження з відходами у відповідність з нормами міжнародного права.

Члени робочої групи зауважили, що в діючому законодавстві та в законопроекті про відходи, прийнятому у першому читанні, не досить чітко виписані питання щодо поводження з ними як із вторинною сировиною. Чимало зауважень і доповнень надійшло від народних депутатів щодо підвищення контролю за звалищами, полігонами, а також розміщенням промислових відходів, які здійснюють велике навантаження на навколишнє середовище і, таким чином, є потенційно небезпечними. Народні депутати пропонують також заборонити ввезення в Україну відходів як вторинної сировини для переробки нашими підприємствами - крім макулатури і металобрухту. У цій частині є суттєві уточнення, які ще будуть опрацьовуватися робочою групою до розгляду законопроекту про відходи у другому читанні в парламенті.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також