Начинается конкурс пианистов памяти Владимира Горовица

18.04.2001, 12:27

Сегодня, 18 апреля, в Киеве начинается IV Международный конкурс молодых пианистов памяти Владимира Горовица среди представителей средней и старшей группы. (укр.)

Конкурс проходитиме у Колонній залі Національної філармонії України і триватиме до 5 травня. Організатори конкурсу - Київська міська державна адміністрація, Міністерство культури і мистецтв України, Міжнародний благодійний фонд конкурсу Володимира Горовиця, Київське державне вище музичне училище ім. Р. Глієра.

Цього року на участь у IV конкурсі дирекція отримала 182 заявки. За результатами І вибіркового туру до подальших конкурсних змагань допущено 88 молодих піаністів віком від 14 до 33 років із 18 країн світу: України, Білорусі, Великої Британії, Грузії, Ізраїлю, Італії, Казахстану, Киргизстану, Китаю, Кореї, Литви, Польщі, Росії, США, Тайваню, Узбекистану, Естонії та Японії. У рамках конкурсу відбудуться також концертні виступи членів журі та гостей.

У складі запрошеного високопрофесійного журі - представники 7 країн: Іван Карабиць (Україна) - голова журі; Даніель Поллак (США); Джером Ловенталь (США); Девід Дюбаль (США); Володимир Віардо (Росія); Пніна Зальцман (Ізраїль); Бернд Гьоцке (Німеччина); Гуангрен Джоу (Китай); Хуберг Ступпнер (Італія); Ігор Рябов (Україна).

Міжнародний конкурс молодих піаністів пам'яті Володимира Горовиця проводиться у столиці України з 1995 року. За час проведення 3-х конкурсів у змаганнях взяли участь 265 молодих музикантів з 24 країн світу. Про це повідомляє УНИАН.

Читайте також