Представители Совета Европы изучают состояние развития демократии в Украине

18.07.2001, 11:47

С 17 по 22 июля в Украине с визитом находится делегация Конгресса местных и региональных органов власти европейских стран Совета Европы, который проходит в рамках мониторинга выполнения своих обязательств государств-членов Совета Европы. (укр.)

За результатами візиту доповідачі Ради Європи підготують звіт, який буде покладено в основу доповіді про стан розвитку місцевої та регіональної демократії в Україні. Доповідь планується оприлюднити на черговій міні-сесії Конгресу у листопаді цього року.

До складу делегації входять члени Конгресу та доповідачі по Україні від Палати місцевих влад Конгресу Л. Роппа (Бельгія) та Л. Кієрєс (Польща), експерти - Г. Хоффушульте (Німеччина) та Дж. Ла Скала (Італія), Секретар Інституційного комітету Р. Пріоре.

Делегація Конгресу місцевих та регіональних влад Європи, відповідно до програми візиту, 18 липня зустрінеться з головою Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Юлією Іоффе, головою Фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Миколою Пухтинським, представниками органів місцевого самоврядування, політичних партій та громадських організацій міста Миргорода.

19 липня у Черкасах представники Конгресу братимуть участь у "круглому столі" за участю міських голів та представників органів місцевого самоврядування.

20 липня плануються зустрічі з першим заступником Глави Адміністрації Президента, керівником Головного управління організаційно-кадрової роботи та взаємодії з регіонами Юрієм Єхануровим, заступником Державного Секретаря Кабінету Міністрів України Тимофієм Мотренком, з віце-президентом Асоціації міст України Мирославом Пітциком.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також