Маленькое "чадо" большого "Базара"

30.07.2001, 17:42

С 1 по 12 августа в детском центре "Молодая гвардия" состоится восьмой детский фестиваль "Славянский базарчик". (укр.)

Вісім років для дитячого фестивалю - це серйозний вік. Проблем багато: база проведення, фахівці, кошти, виявлення талановитих дітей з бідних сімей.

"Молода гвардія" - досить великий табір, тому може прийняти гостей з багатьох країн. Нині географія учасників дуже велика: Росія, Білорусь, Польща, Угорщина, Словаччина, Грузія, Вірменія, Аргентина. Тільки у вокальному конкурсі прийматимуть участь 45 вокалістів. Окрім того, під час "базарчика" відбудуться традиційні конкурси: шоу-програма "Диво-веселка" (10 колективів), конкурс юних художників "Світ слов'янської краси", хореографічних колективів, "Міні-міс Слов'яночка". Кожен фестиваль підтримують українські та російські зірки. Головою журі та улюбленцем дітлахів і батьків залишається співак і композитор Анатолій Матвійчук.

Упродовж фестивалю діти будуть запускати повітряних зміїв, розважатися, купатися в Чорному морі, брати участь у святкуванні Дня Одеси, що збігається з "базарчиком".

Звичайно, все це відбувається насамперед завдяки президенту фестивалю, а чесно кажучи, буквально його "мамі", Тетяні Гончаровій. "Ми починали під назвою "базарчик", говорить Тетяна Валентинівна. - Потім нас узяв під свій "дах" дорослий "СБ" на чолі з Олександром Злотником. Об'єднує ж нас одна мета: виховувати підростаюче покоління через творчість, розкриття здібностей, а також через підтримку дітей незалежно від гаманців їхніх батьків. Впевнена, що на дитячому фестивалі не може бути конкуренції, бо всі діти дуже різні. Головне - щоб талант не пропав і був помічений".
Тетяна Ляхович.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також