Об альтернативных источниках энергии

14.09.2001, 10:53

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам топливно-энергетического комплекса и ядерной безопасности согласился с предложениями Президента Украины к Закону "Об альтернативных источниках энергии" и рекомендовал парламенту принять Закон в новой редакции. (укр.)

Глава держави наклав вето на Закон, не погодившись з кількома пунктами документа. Президент заперечував проти такої форми стимулювання виробництва та споживання енергії з альтернативних джерел, як введення пільгового оподаткування.

Так, статтею 9 Закону встановлювалося, що підприємства та організації, що видобувають геотермальну енергію з виведених з експлуатації нафтогазових свердловин усіх категорій, отримують нульові ставки відрахувань за геологорозвідувальні роботи, що виконувалися за рахунок Державного бюджету України, терміном на 10 років з дня отримання дозволу.

Крім того, передбачалося звільнити підприємства альтернативної енергетики з 1 квітня 2002 року до 1 січня 2011 року від сплати земельного податку, від обкладення податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України матеріалів, устаткування і комплектуючого обладнання.

Погодившись з пропозиціями Президента щодо скасування зазначених податкових пільг, члени Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки вирішили доопрацювати вищенаведені норми Закону перед його розглядом у парламенті.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також