Заседание Координационного совета Конфедерации работодателей Украины

22.09.2001, 12:15

Премьер-министр Украины Анатолий Кинах провел 21 сентября в Киеве заседание Координационного совета Конфедерации работодателей Украины, на котором рассматривались вопросы укрепления структур объединений работодателей и вопросы реализации нового Закона "Об организациях работодателей". (укр.)

А. Кінах підкреслив, що роботодавці є сьогодні міцною економічною і соціальною силою, на яку може спиратися уряд у впровадженні ринкових реформ, підвищенні добробуту населення. Було окреслено декілька напрямків спільних дій: участь роботодавців в обговоренні Концепції Програми діяльності уряду та наповненні її конкретними заходами (обговорюватиметься на засідання Кабінету Міністрів України 26 вересня), включення представників підприємців до складу урядових комітетів з правом дорадчого голосу тощо. Прем'єр-міністр підкреслив, що вирішення проблеми детінізація економіки має відбутися саме шляхом вдосконалення співпраці Уряду і роботодавців, а в реалізації Стратегії подолання бідності їм належить головна роль.

На засіданні Координаційної ради були прийняті рішення щодо приведення діяльності об'єднань роботодавців, їх регіональних представництв у відповідність до Закону України "Про об'єднання роботодавців" (прийнятий Верховною Радою України 5 місяців тому).

Була обговорена стратегія проведення колективних переговорів з укладання Генеральної угоди між Кабінетом Міністрів і Конфедерацією роботодавців та профспілковими об'єднаннями України на 2002-2003 рік. Прем'єр-міністр наголосив на необхідності ретельно проаналізувати підсумки виконання угоди у поточному році та з особливою старанністю опрацювати розділи "Сприяння розвитку виробництва, забезпечення продуктивної зайнятості", "Оплата праці, підвищення рівня доходів", "Умови праці та відпочинку", "Соціальний захист та задоволення духовних потреб". Прийняте рішення підтримати підвищення розміру мінімальної заробітної плати в 2002 році до 140 грн. на місяць.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також