Словацкая инспекция прибыла в Закарпатье

09.10.2002, 10:54

Группа словацких верификаторов инспектирует определенный район Закарпатской области Украины. (укр.)

В Україні перебуває група з ратифікації міжнародних договорів з Словацької Республіки на чолі з підполковником Мирославом Гертлі. Словацькі верифікатори проводять інспекцію зазначеного району у Закарпатській області. Інспекція відбувається згідно двосторонньої угоди між урядами України та Словацької Республіки "Про додаткові заходи довіри і безпеки" в рамках Віденського документу.

Інспекція триватиме до 10 жовтня.

Віденський документ 1999 року та двосторонні угоди за ним регламентують комплекс заходів щодо зміцнення мір довіри, обмежує певні види військової діяльності та передбачає обмін інформацією між країнами-учасницями про проведення великомасштабних військових навчань.

Крім Словаччини, подібні двосторонні угоди були підписані з урядами Республіки Білорусь та Угорської Республіки, а також проводяться підготовчі заходи до підписання угод про додаткові заходи довіри і безпеки з Республікою Польщею та Румунією.

Реалізація домовленостей за Віденським документом у цьому році передбачає проведення в Україні 3-х інспекцій і 2-х візитів за оцінкою інформації та стільки ж контрольних заходів з боку української сторони.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також