Турция поддерживает евроатлантические устремления Украины

09.11.2002, 13:15

8 ноября в Министерстве иностранных дел украины состоялись украино-турецкие консультации по военно-политическим вопросам. (укр.)

Делегацію МЗС України очолив Директор Департаменту з питань політики та безпеки Сергій Рева, делегацію Туреччини - Директор Департаменту з питань безпеки та оборони МЗС Туреччини Тюран Моралі.

В ході консультацій сторони обговорили актуальні питання міжнародного життя, зокрема розширення НАТО, шляхи взаємодії між Україною та Туреччиною в галузі контролю над озброєннями.

Чільне місце під час переговорів посіла тема співробітництва між Україною та НАТО. Керівник турецької делегації зазначив, що Туреччина підтримує євроатлантичні прагнення України. Він також підтвердив, що схвалення під час Празького саміту Альянсу Плану дій Україна-НАТО стане важливим кроком для виведення відносин між Україною та Альянсом на новий рівень.

Обмін думками в ході зустрічі підтвердив збіг позицій України та Туреччини з багатьох міжнародних проблем.

З керівником Турецької делегації зустрілася заступник Державного секретаря МЗС Наталія Зарудна. В ході зустрічі були обговорені актуальні питання двосторонніх відносин, а також співпраці в рамках ОБСЄ та Організації Чорноморського економічного співробітництва.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також