Разработаны изменения к Закону "О предприятиях в Украине"

12.12.2002, 11:52

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендует парламенту принять за основу правительственный проект Закона о внесении изменений в Закон Украины "О предприятиях в Украине". (укр.)

Запропонований законопроект встановлює критерії для віднесення підприємств до категорії мікропідприємств, малих підприємств чи середніх підприємств - залежно від обсягів річного валового доходу та середньооблікової річної чисельності працівників.

Так, пропонується встановити, що мікропідприємство - це підприємство із середньообліковою річною чисельністю працівників не більше як 10 чоловік і обсягом річного валового доходу не більше як 100 тисяч євро, мале підприємство - відповідно 50 чоловік і 500 тисяч євро, середнє підприємство - 250 чоловік і 2 мільйони євро.

Автори проекту Закону вважають, що його прийняття дозволить уникнути подвійного трактування законодавства України щодо визначення поняття і критеріїв віднесення до мікро, малих, середніх та великих підприємств. Це дасть змогу забезпечити сприятливі правові та організаційно-економічні умови для становлення та ефективного розвитку малого підприємництва в Україні.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також