Саперы обучаются на курсах повышения квалификации

06.02.2002, 11:33

В Центре разминирования Вооруженных Сил Украины проходят сборы командиров передвижных групп разминирования. (укр.)

4 лютого - 7 березня у Центрі розмінування Збройних Сил України, що діє на базі Військового інженерного інституту при Подільській Державній аграрно-технічній академії (м. Кам'янець-Подільськ), триватимуть методичні збори з командирами пересувних груп розмінування частин і підрозділів інженерних військ Сухопутних військ ЗС України.

Протягом місяця 19 слухачів, які представляють частини і підрозділи усіх трьох оперативних командувань Сухопутних військ, Залізничних військ ЗС України, за спеціально розробленою програмою, будуть підвищувати теоретичний рівень і практичні навички із виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Програма навчання має практичну спрямованість. Її створено із врахуванням багаторічного досвіду, який військові інженери набули під час ліквідації вибухонебезпечних предметів, що залишилися від часів Великої Вітчизняної війни, а також досвіду виконання миротворчої місії 3-м окремим інженерним батальйоном ЗС України у складі сил ООН в Південному Лівані. За підсумками навчання всі слухачі складатимуть іспити та отримають відповідні посвідчення.

Центр розмінування Збройних Сил України було створено у вересні 2001 року з метою збору, аналізу та розповсюдження інформації про вибухонебезпечні предмети, підготовки цивільних та іноземних спеціалістів для участі в операціях з гуманітарного розмінування, підвищення кваліфікаційного рівня фахівців-саперів груп розмінування та кінологів частин і підрозділів інженерних військ Збройних Сил України. Центром налагоджено взаємодію та обмін інформацією з аналогічними закладами у Хорватії, Швеції, Франції, Лівані, а всі викладачі мають великий досвід практичної роботи по знешкодженню вибухонебезпечних предметів на території України, а також у Афганістані та Лівані.

Тільки у 2001 році силами 129 груп розмінування інженерних частин і підрозділів Збройних Сил України було здійснено понад 1450 виїздів та знешкоджено близько 9700 вибухонебезпечних предметів. А за 10 років незалежності України фахівцями-саперами Збройних Сил України знешкоджено понад 365000 вибухонебезпечних предметів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також