TACIC реализует в Украине программу помощи пожилым людям

06.09.2002, 11:57

Всеукраинская благотворительная организация "Забота о пожилых в Украине" подводит первые итоги реализации проекта TACIC, целью которого было создание сетевой организации для помощи пожилым людям по всей Украине. (укр.)

За офіційними даними в Україні налічується 15 мільйонів пенсіонерів, які живуть за межею бідності. Більшість із них не отримують від держави достатньої медичної допомоги, страждають від соціальної ізольованості та браку уваги.

Всеукраїнська благодійна організація "Турбота про літніх в Україні", зареєстрована 2001 року, спрямовує свою роботу на залучення літніх людей до активного життя шляхом створення груп взаємодопомоги. Ця організація об'єднує близько 800 волонтерів (переважно самих пенсіонерів), які надають підтримку більше ніж 3 тисячам самотніх та хворих літніх людей.

Нині діє 8 осередків організації в різних містах України: Києві, Житомирі, Тернополі, Миколаєві, Чернігові, Глухові (Сумська область), Івано-Франківську, Сімферополі. Найближчим часом будуть відкриті ще два осередки в обласних містах.

Під час створення мережі цих центрів був використаний досвід британської благодійної організації "Age Concern England", яка співпрацює з "Турботою про літніх в Україні" в рамках європейського проекту ТACIC.

Волонтери надають консультативну допомогу за телефонами "Гаряча лінія" та "Незабудка", проводять творчі виставки та вечори, круглі столи, навчальні семінари. Організовані і працюють також: бібліотеки, пункти обміну речей, пункти взаємодопомоги продуктами харчування, клуби за інтересами, школи творчості, школа волонтерів, служби з ремонту удома, фітобари.
По материалам пресс-релиза Представительства Европейской Комиссии в Украине.

Читайте також