Создана "Украинская фьючерсная биржа"

18.01.2003, 12:26

Вице-премьер-министр Украины Иван Кириленко принял участие в открытии "Украинская фьючерсная биржа", которая состоялась в конференц-зале гостиницы "Русь". (укр.)

До складу засновників входять промислові об'єднання, зернові трейдери, сільськогосподарські та переробні підприємства, банки.

Перші торги на біржі мають відбутися орієнтовно за півроку. За цей час організація має визначитися із приміщенням, оснащенням і знайти фахівців. Прогнозується, що до кінця року обіг коштів на біржі становитиме від 200 до 250 мільйонів доларів.

Як зазначив у своєму виступі Іван Кириленко, з боку Уряду є глибоке розуміння процесу впровадження ринкових відносин, адже формування механізмів ф'ючерсної торгівлі зумовлене актуальними проблемами виробників і власників продукції.

Крім активізації торгівлі сільськогосподарською продукцією, сказав Віце- прем'єр-міністр, важливою умовою організації ф'ючерсної торгівлі є забезпечення прозорих механізмів ціноутворення.

Метою ф'ючерсної біржі є надання послуг по укладанню угод, визначення товарних цін, попиту та пропозиції. Головна ж відмінність ф'ючерсної торгівлі від оптової - можливість уникати ризиків та формувати реальну ринкову ціну за рахунок визначення вартості товару на момент підписання контракту.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також