Украинские миротворцы успешно провели транспортную операцию в Сьерра-Леоне

10.01.2004, 13:57

Украинские миротворцы национального контингента миссии ООН в Сьерра-Леоне осуществили транспортную операцию по перевозке техники и вооружения нигерийского миротворческого контингента. (укр.)

Військовослужбовці 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону (орвб) ЗС України, що виконують миротворчу місію у Сьєрра-Леоне, здійснили транспортну операцію з перевезення техніки та озброєння нігерійського миротворчого контингенту.

Виконання цього завдання Місії ООН стало початком залучення українських військових до здійснення першого етапу виводу нігерійського миротворчого контингенту з території Сьєрра-Леоне.

Протягом двох днів з населеного пункту Хейстінгс до порту столиці Сьєрра-Леоне міста Фрітаун на трьох автомобілях-тягачах МАЗ-537 українські миротворці перевезли матеріально-технічні засоби, що вичерпали свій технічний ресурс і не підлягали подальшій експлуатації. Загалом українські водії доставили на паром 22 одиниці техніки та озброєння вагою близько 40 тонн.

Під час проведення цієї транспортної операції нашим військовим водіям довелося продемонструвати всю свою майстерність та фахову підготовку, адже маршрут слідування українських вантажівок пролягав через вулиці Фрітауна, рух на яких не регулюється і здійснюється в хаотичному режимі. Додаткові труднощі виникли і на місці розвантаження техніки в порту, де багатометровим тягачам із-за обмежених розмірів площадки було важко здійснити маневрування автомобільними платформами.

Завдяки чітко спланованим діям, налагодженій організації перевезень та високій фаховій підготовці українські миротворці впоралися із поставленим завданням швидко та оперативно.

Очікується, що у зв'язку із поступовим скороченням і згортанням Місії ООН у Сьєрра-Леоне, яке заплановано здійснити протягом 2004-2005 років, український контингент і в подальшому буде задіяно у транспортних операціях з виводу миротворчих підрозділів з території цієї африканської країни.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також