Состоялось первое заседание украино-литовской комиссии по вопросам евроинтеграции

21.02.2004, 13:17

18 февраля в Вильнюсе состоялось первое заседание Постоянной украино-литовской комиссии по вопросам европейской интеграции, созданной в рамках Межправительственного совета по вопросам сотрудничества между Украиной и Литвой. (укр.)

У ході засідання обговорювались актуальні питання, пов'язані із впливом вступу Литви до Європейського Союзу на подальший розвиток україно-литовських відносин у політичній, економічній, договірно-правовій та гуманітарній сферах.

Значної уваги під час обговорення було приділено питанням надання сприяння з боку Литви приєднанню України до СОТ, включення до Плану дій Україна-ЄС положень щодо створення внаслідок його виконання зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом та укладення Європейської угоди про асоціацію. Окремо торкнулися питань мінімізації негативних наслідків вступу Литви до ЄС для україно-литовських двосторонніх відносин.

За результатами засідання був підписаний Заключний документ, який окреслюватиме подальші напрями міжвідомчого співробітництва у контексті розширення ЄС.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також