Лагерь украинских миротворцев в Ираке хорошо защищен

04.02.2004, 11:35

Представители штаба Коалиционных объединенных сил в Республике Ирак проверили защищенность украинского базового лагеря в Аль-Кут. (укр.)

Спеціальна комісія (Force Protection) командування Коаліційних об'єднаних операційних сил (КООС) в Республіці Ірак перевірила захищеність базового табору українських миротворців, який дислокується на аеродромі міста Аль-Кут.

Впродовж трьох діб члени комісії знайомилися з порядком несення внутрішньої служби, перепускним режимом, організацією охорони табору, якістю інженерного обладнанням містечка, виконанням особовим складом заходів безпеки, зокрема, протипожежної. Перевірка здійснювалася як в денний, так і в нічний час.

За підсумками перевірки представниками штабу КООС було дано високу оцінку захищеності базового табору українського миротворчого контингенту. Відзначено великий обсяг робіт, який виконали командування та особовий склад 5-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України. З урахуванням досвіду інших військових контингентів КООС представники вищого штабу надали практичні рекомендації щодо вдосконалення системи захисту місць розташування та несення служби особовим складом. Передбачається, що з цією метою українському миротворчому з'єднанню буде надано додаткові засоби захисту.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також