"Нафтогаз Украины" провела презентацию для американских экспертов

04.02.2004, 17:24

4 февраля НАК "Нафтогаз Украины" провела презентацию возможностей нефтегазового комплекса Украины для американских экспертов и сотрудников посольства США в Украине. (укр.)

Участь у презентації взяли голова правління Компанії Юрій Бойко та посол США Джон Хербст.

Метою презентації було сприяння участі українських підприємств у відбудові післявоєнного Іраку. В ході презентації керівництво НАК "Нафтогаз України" та дочірніх компаній представили американським дипломатам та експертам матеріали щодо можливостей компанії з розвідки та видобутку нафти і газу, транспортування та переробки енергоносіїв.

Компанія переконана, що активізація співробітництва між Україною та Іраком у енергетичній сфері буде взаємовигідною. У своєму вступному слові Юрій Бойко відзначив, що більшість нафтових та газових систем Іраку розроблялись та будувались за участю українських спеціалістів, тому буде логічним їх залучення до відновлення та модернізації цих об'єктів. В свою чергу Джон Хербст назвав участь України в коаліції великим вкладом в розвиток двосторонніх відносин та підкреслив бажання США бачити Україну своїм партнером та учасником відбудови повоєнного Іраку.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко та голова правління PGNiG Марек Косовський підписали меморандум про створення спільного підприємства для робіт в Іраку 23 жовтня 2003 р. у Варшаві.

9 грудня 2003 р. заступник голови правління "Нафтогазу" Костянтин Фролов здійснив робочу поїздку до Варшави, під час якої передав віце-президенту польської компанії PGNiG проект статутних документів спільного підприємства між "Нафтогазом" та PGNiG.

Основним завданням спільного підприємства стане оцінка стану нафтової і газової інфраструктури Іраку, відновлення газо- і нафтопроводів, потужностей по зберіганню і перевалці нафти. Передбачається, що роботи будуть вестися на території польського сектору відповідальності в Іраку, площа якого складає близько 80 тис. км.

10-11 грудня заступник голови правління "Нафтогазу України" Костянтин Фролов у складі офіційної української делегації на чолі з міністром іноземних справ Костянтином Грищенко відвідав Ірак. Керівники Тимчасової адміністрації та Правлячої Ради Іраку висловили підтримку намірам НАК "Нафтогаз України" взяти участь у тендерах на отримання субконтрактів на відбудову Іраку, а також ініціативі компанії зі створення СП для робіт у польському секторі відповідальності.

16 листопада 2003 року в складі компанії створено департамент зовнішніх ринків, який очолив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександр Кисельов.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також