Украинские моряки примут участие в компьютерных учениях противолодочных сил НАТО

13.03.2004, 13:01

В рамках индивидуальной программы партнерства Украины и НАТО на 2004 год украинские военные моряки примут участие в командно-штабных военно-морских компьютерных учениях противолодочных сил НАТО "Кооператив Посейдон-2004". (укр.)

10-11 березня у французькому місті Тулон тривала робота заключної плануючої конференції з підготовки до командно-штабного військово-морського комп'ютерного навчання протичовнових сил НАТО "Кооператив Посейдон-2004".

В ході проведення конференції її учасники остаточно затвердили склад учасників і етапи майбутніх комп'ютерних маневрів.

Україну на цьому заході представляв старший офіцер управління бойової підготовки Головного командування Військово-Морських Сил ЗС України капітан 1 рангу Михайло Пінкевич. Участь нашої держави у "Кооператив Посейдон-2004" передбачена Індивідуальною програмою партнерства між Україною і НАТО на 2004 рік.

Активну фазу командно-штабного військово-морського комп'ютерного навчання протичовнових сил НАТО "Кооператив Посейдон - 2004" заплановано провести у травні цього року у Франції. Основна мета майбутніх маневрів - дотримання заходів безпеки під час проведення підводних і протичовнових операцій багатонаціональних сил за стандартами Північноатлантичного Альянсу.

Передбачається, що навчання буде проведено у два етапи. Під час першого етапу штабні офіцери зі складу надводних кораблів, протичовнових вертольотів і літаків морської авіації Військово-Морських Сил низки країн-членів та країн-партнерів НАТО, які залучатимуться до проведення маневрів, ознайомляться з відповідними стандартами і процедурами Північноатлантичного Альянсу. А в ході другого етапу учасники навчання вивчатимуть та аналізуватимуть проблеми дотримання безпеки на тактичному рівні, а також відпрацюють процедури і аспекти безпеки на тлі штабної комп'ютерної гри.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також