С. Тулуб и В. Христенко обсудили ситуацию на рынке нефтепродуктов

05.06.2004, 13:59

Министр топлива и энергетики Украины Сергей Тулуб, по поручению правительства Украины и премьер-министра, встретился с министром промышленности и энергетики Российской Федерации Виктором Христенко в Москве. (укр.)

Сторони обговорили кризову ситуацію на світовому нафтовому ринку, яка також торкнулася України та Росії. Окремо було розглянуто причини та проблеми, які виникли у зв'язку з ростом цін на нафтопродукти в Україні, дії українського уряду зі стабілізації цінової ситуації та питання, які необхідно вирішити з боку Росії. Російський Міністр зазначив, що Росія планує постачати в Україну щорічно близько 24 млн. тонн сировини для переробки на українські нафтопереробні заводи.

Колеги торкнулися у розмові низки важливих питань щодо спільної діяльності у паливно-енергетичному комплексі. У зв'язку з введенням у цьому році двох нових атомних енергоблоків на Хмельницькій та Рівненській АЕС та відповідним збільшенням виробництва електроенергії сторони засвідчили налаштованість на спільні дії з розширення експортних можливостей.

Під час переговорів сторони висловили задоволення ходом співробітництва у газовій та нафтовій галузях, висловили побажання щодо збільшення обсягів транспортування нафти. Не залишились поза увагою і питання Міжнародного газотранспортного консорціуму та використання нафтопроводу "Одеса-Броди". Міністри домовились продовжити діалог після того, як фахівцями з обох сторін будуть відпрацьовані всі економічні пропозиції в частині використання українського нафтопроводу.

Під час перебування у Москві (2-3 червня 2004 року) С. Тулуб взяв участь у зустрічі ветеранів енергетики України та Російської Федерації. Міністр також провів робочу зустріч із першим віце-президентом Тюменської нафтової компанії Германом Ханом, на якій обговорено коло питань щодо співробітництва в нафтовій та нафтопереробній промисловості.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також