В АУБ приняты три новых банка

19.07.2004, 16:29

КБ "Столица", АКБ "Владимирский" и КБ "Даниэль" приняты в состав Ассоциации украинских банков. Такое решение 16 июля принял Совет АУБ на своем заседании. (укр.)

Водночас члени Ради ухвалили виключити зі складу АУБ "Укрспецімпекбанк", "Росток-банк", "Креді Свісс Фьорст Бостон (Україна)" та "Наш банк", оскільки щодо них, згідно з рішенням НБУ, розпочато процедуру ліквідації.

Чільну увагу під час засідання Ради банкіри приділили роботі АУБ з законодавчого та нормативного регулювання, оподаткування банківської діяльності тощо. З цього приводу банкіри прийняли рішення про необхідність продовження роботи із законодавчого забезпечення розвитку банківської системи та капіталізації банків. Наголосили вони і на потребі публічного обговорення законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України" (реєстраційний N3669), довівши позицію банків щодо окремих його норм до керівництва НБУ і профільного Комітету ВР. Також буде продовжено роботу з НБУ щодо доопрацювання проектів нормативних актів, зокрема, в частині врахування пропозицій банків до Проектів змін Інструкції "Про порядок регулювання діяльності банків в Україні" та порядку формування резервів під кредитні ризики.

Продовжено буде і роботу з профільним парламентським Комітетом щодо удосконалення податкового законодавства в частині оподаткування банківської діяльності. Окрім цього вирішено організувати проведення "круглого столу" з обговорення питання щодо виконання банками функцій податкових контролерів з метою всебічного опрацювання цієї проблеми та вироблення підходів щодо підготовки змін до відповідного законодавства.

Окрім цього Радою, у зв'язку з набранням з 16 червня 2004 року чинності Закону України "Про Третейські суди", вирішено розробити концепцію створення при АУБ Третейського суду, який би забезпечував швидке та справедливе розв'язання спорів між банками і їх клієнтами.

Обговорюючи проблемну ситуацію, що склалась навколо ВАТ "Межрегіональний фондовий союз" (МФС), члени Ради наголосили на необхідності збереження прозорості та незалежності МФС як інфрастуктурного елементу ринку цінних паперів. З цього приводу вирішено зробити спеціальну заяву, яку буде оприлюднено у ЗМІ, направлено відповідні листи з конкретними пропозиціями акціонерам МФС та у вищі органи влади.

Щодо тривалого конфлікту з Державною службою охорони (ДСО) при МВС України, - банкіри підтримали направлення до Конституційного суду 50-ма народними депутатами України Подання про визнання неконституційним п. 9 "Положення про ДСО при МВС України". Члени Ради схвалили дії Асоціації щодо захисту інтересів банків у їх стосунках з ДСО, наголосивши на необхідності і надалі проводити послідовну роботи в цьому напрямку.
По материалам пресс-службы АУБ.

Читайте також