Президент Украины встретился с министром обороны США

13.08.2004, 15:19

13 августа Президент Украины Леонид Кучма, находясь на отдыхе в Крыму, встретился с министром обороны США Дональдом Рамсфельдом. (укр.)

Було підтверджено готовність до розвитку українсько-американського партнерства у галузі безпеки та боротьби з тероризмом.

Леонід Кучма та Дональд Рамсфельд порушили тему міжнародної проблематики, зокрема, ситуацію в Іраку та Афганістані.

Сторони обговорили нинішній стан у цих країнах, зокрема, становлення демократії. Дональд Рамсфельд підкреслив, що цей процес не може бути швидким, пригадавши при цьому відомий вислів Томаса Джефферсона, що "демократію у країну неможливо перенести на пуховій перині".

Міністр оборони США підкреслив важливу роль, яку відіграють українські миротворці в Іраку, Косові та інших країнах світу, відзначивши, що "українці прекрасно виконують свою роботу".

Було обговорено тему взаємодії України з Євросоюзом та НАТО. Глава держави підтвердив незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Під час зустрічі йшлося про двосторонні відносини в різних сферах. Глава держави наголосив на незмінності позицій України щодо стратегічного партнерства з США.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також