В Одесской области проходят украинско-молдавские учения "Юг-2004"

09.09.2004, 10:56

На базе отдельной механизированной бригады Южного оперативного командования начались двусторонние украинско-молдавские учения по миротворческой тематике "Юг-2004". (укр.)

На загальновійськовому полігоні 16-ї окремої механізованої бригади Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (Одеська область) розпочалося двостороннє українсько-молдовське миротворче навчання "Південь-2004".

Збройні Сили України у спільному навчанні "Південь-2004" представлено механізованим взводом у кількості 26 чоловік, а також підрозділами забезпечення. Від Національної Армії Республіки Молдова у навчанні бере участь мотопіхотний взвод.

Під час маневрів, які проходитимуть у три етапи, українські та молдовські військовослужбовці спільно відпрацьовуватимуть дії підрозділів у ході здійснення пошуково-рятувальних та гуманітарних операцій у зоні умовного етнічного конфлікту. Зокрема, будуть проведені тактичне навчання і заняття з інженерної та вогневої підготовки з виконанням завдань на блок-постах та інших об'єктах, де традиційно несуть службу миротворці.

Навчання "Південь - 2004" триватиме до 11 вересня.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також