Парламент внес изменения в Закон Украины "О молодежных и детских гражданских организациях"

19.10.2006, 16:44

Верховная Рада Украины приняла Закон "О внесении изменений в Закон Украины "О молодежных и детских гражданских организациях". (укр.)

Законом вносяться зміни до статей Закону "Про молодіжні та дитячі громадські організації" в тій частині, які визнані Конституційним Судом України такими, що не відповідають Конституції України (Рішення Конституційного Суду України від 13 грудня 2001 р. N 18-рп).

Так, зокрема, Конституційний Суд України в своєму рішенні визнав неконституційним закріплене законом положення про монопольне право Українського національного комітету молодіжних організацій об'єднувати більшість легалізованих молодіжних та дитячих організацій і координувати увесь молодіжний рух в Україні, а також на надання цьому комітету фінансової підтримки з боку держави. Адже це, як зазначається у Рішенні Конституційного Суду, порушує конституційний принцип багатоманітності суспільного життя в країні.

Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму підготував таблицю поправок (реєстр. N0919) до другого читання.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также