НАК "Нафтогаз Украины" активизирует сотрудничество с Всемирным банком

06.03.2006, 15:11

С целью дальнейшего развития сотрудничества с ведущими мировыми экономическими учреждениями НАК "Нафтогаз Украины" обратился к Всемирному банку с запросом о предоставлении помощи в подготовке и реализации проекта по реконструкции газотранспортной системы Украины. (укр.)

У відповідь на звернення компанії директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові п. Пол Бермінгхем (Paul Bermingham) відзначив, що запропонований проект з реконструкції дозволяє суттєво покращити енергозбереження та зменшити технічне споживання газу в газотранспортній системі України. Це, в свою чергу, покращить енергетичну безпеку, надійність газопостачання, і водночас вивільнить потужності існуючої газотранспортної системи для додаткового транспортування газу через територію України.

Як повідомив Світовий банк, ним призначено консультантів, які зможуть надати Компанії технічну допомогу у таких питаннях:

- розробка технічного завдання для проведення техніко-економічного обґрунтування реконструкції компресорних станцій в газотранспортній системі України;

- підготовка записка з концепції проекту для подання на отримання можливої фінансової допомоги від карбонового фонду Світового банку на базі гнучких механізмів, передбачених Кіотським протоколом.

В НАК "Нафтогаз України" переконані, що співпраця зі Світовим банком допоможе в реалізації масштабних програм з реформування нафтогазової галузі України та надасть можливість скористатися перевагами, передбаченими в рамках Кіотського протоколу.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украина".

Читайте також

Читайте также