STANDARD & POOR'S ПОВЫСИЛО КРАТКОСРОЧНЫЙ КРЕДИТНЫЙ РЕЙТИНГ ОАО "КРЕДОБАНК"

22.07.2006, 12:36

Рейтинговое агентство Standard & Poor's сообщило об уточнении краткосрочного кредитного рейтинга ОАО "КРЕДОБАНК" по международной шкале. (укр.)

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's повідомило про уточнення короткострокового кредитного рейтингу ВАТ "КРЕДОБАНК" за міжнародною шкалою з підвищенням його з "С" до "В" у зв'язку із більш доброю оцінкою аналітиками агентства ліквідності українського банку та рівня його підтримки з боку стратегічного інвестора - найбільшого польського банку PKO BP SA.

Таким чином, публічні кредитні рейтинги контрагента ВАТ "КРЕДОБАНК", присвоєні Standard & Poor's 23 червня 2006 р. з урахуванням проведеного уточнення, становлять:

- довгостроковий кредитний рейтинг контрагента за міжнародною шкалою - "B";

- прогноз - "Стабільний";

- короткостроковий (короткотерміновий) кредитний рейтинг контрагента за міжнародною шкалою - "В";

- рейтинг контрагента за українською шкалою - "uaBBB".

Таким чином короткостроковий кредитний рейтинг ВАТ "КРЕДОБАНК" "B" є аналогічним короткостроковому суверенному рейтингу України як держави, що є доброю оцінкою кредитоспроможності банку.

Рівень отриманого банком довгострокового рейтингу за міжнародною шкалою "B/Стабільний" є лише незначно нижчим за довгостроковий суверенний рейтинг України (ВВ-/Позитивний).

Рейтингове агентство Standard & Poor's є найстарішим і одним із найавторитетніших рейтингових агентств у світі. Standard & Poor's - визнаний світовий лідер в області надання незалежних високоякісних послуг за оцінкою кредитних ризиків, виданню аналітичних і довідкових матеріалів для світового фінансового ринку. Standard & Poor's створила низку продуктів і послуг для фондового ринку, зокрема системи відстежування фондових індексів і серію Інтернет-послуг, що полегшують роботу міжнародних фахівців у області фінансового аналізу, планування і інвестиційної діяльності. У штаті Standard & Poor's нараховується більше 6,3 тисяч співробітників, які працюють в офісах компанії, розташованих в 21 країні світу; у їх числі - більше 1500 аналітиків.
По материалам пресс-центра ВАТ "КРЕДОБАНК".

Читайте також

Читайте также