В Минтопэнерго состоялась встреча с нефтетрейдерами

01.09.2006, 12:34

31 августа в Министерстве топлива и энергетики Украины состоялось совещание по вопросам работы экспертно-аналитической группы по вопросам функционирования рынка нефти и нефтепродуктов и развития нефтеперерабатывающей отрасли. (укр.)

В нараді під головуванням міністра палива та енергетики Юрія Бойка взяли участь посадовці структурних підрозділів Міністерства палива та енергетики, представники приватних компаній, що працюють на ринку нафти та нафтопродуктів, які 21 вересня підписали меморандум про порозуміння з урядом України. Вів нараду міністр палива та енергетики України Юрій Бойко.

Учасники наради узгодили склад експертно-аналітичної групи, створення якої передбачено меморандумом, і яка збиратиметься щомісячно.

Також було розглянуто плановані зміни до законодавства України стосовно створення сприятливих умов для розвитку нафтопереробної галузі. Зокрема учасники обговорили пропозиції щодо звільнення від сплати мита та оподаткування устаткування та обладнання, що ввозяться в Україну для реконструкції, модернізації та будівництва нових об'єктів галузі.

Особливу увагу було приділено питанню якості нафтопродуктів. Юрій Бойко зауважив, що збільшення ціни на пальне завжди іде поруч із збільшенням пропозиції продукції нелегальних нафтопереробних підприємств. Тому він запропонував представникам компаній на наступне засідання експертної групи внести на порядок денний питання якості пального нарівні з питаннями законодавчого стимулювання розвитку галузі. "І ми, і ви зацікавлені в оздоровленні галузі", - сказав міністр.

Також учасники наради зупинилися на питанні ресурсного забезпечення та цінової політики на ринку нафтопродуктів у вересні. Юрій Бойко відмітив зниження цін на нафтопродукти в Європі, а також сезонне зменшення попиту в Україні. В зв'язку з цим він висловив сподівання, що ці тенденції знайдуть відображення і на українському ринку нафтопродуктів вже на початку вересня.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також

Читайте также