Укрэксимбанк открывает международные рынки для Украины

05.09.2006, 12:01

Открытое акционерное общество "Государственный экспортно-импортный банк Украины" привлекло на международных рынках кредит по схеме LPN с самым крупным для украинских банков одноразовым траншем $350 млн. со сроком погашения 5 лет. (укр.)

Лід-менеджерами трансакції виступили Credit Suisse, Deutsche Bank та UBS

Надзвичайно успішне роад-шоу ВАТ "Укрексімбанк", яке тривало п'ять днів в країнах Азії та Європи, викликало значну зацікавленість широкого кола першокласних інвесторів. Книга замовлень на суму понад $1,1 млрд. була сформована протягом двох днів. Бездоганна кредитна історія ВАТ "Укрексімбанк" та висока якість презентації діяльності банку забезпечили позитивне сприйняття пропозиції ринком - понад 90% інвесторів, присутніх на двосторонніх зустрічах, розмістили замовлення на участь в транзакції. В остаточному випуску взяли участь 154 інвестори, що є найбільшою кількістю учасників подібної операції за поданням українського банку. При цьому інституційні інвестори взяли 67% випуску, приватні банки - 18%, банки - 12%, пенсійні та страхові фонди - 3%. Географічний розподіл також був надзвичайно привабливим: Великобританія - 57%, Швейцарія - 12%, Німеччина і Австрія - 10%, Азія - 10%, країни Бенілюксу - 6%, інші країни - 5%.

Істотний попит з боку інвесторів обумовив збільшення суми випуску до $350 млн. з початкового орієнтиру в $250 млн. та дозволив знизити цінові параметри до 7,65% з початкового цінового орієнтиру в 7,75%.

ВАТ "Укрексімбанк" першим серед українських емітентів вийшов на міжнародні ринки після тривалої перерви, під час якої відбулась низка подій, що істотно вплинули на оцінку українських активів світовими фінансовими ринками, - парламентські вибори в Україні в березні 2006 року, період формування нового Уряду тощо. Підвищення ставки ФРС США з 3,5% в серпні 2005 до поточних 5,25% також здійснювало тиск на активи ринків, що розвиваються.

ВАТ "Укрексімбанк" залучив кредит за ціною, нижчою від параметрів вторинного ринку для українських несуверенних зобов'язань, підтвердивши цією унікальною транзакцією свої позиції успішного емітента з високою репутацією на міжнародних ринках.

Голова правління ВАТ "Укрексімбанк" Віктор Капустін зазначив: "Випуск здійснено з метою створення сприятливих умов для ефективного розвитку економіки України шляхом надання кредитно-фінансової підтримки українським підприємствам, проекти яких спрямовані на структурну перебудову економіки, модернізацію промисловості та розвиток експортного потенціалу.

Успішно проведений випуск єврооблігацій свідчить також про визнання успішного розвитку економіки країни в цілому, зростання довіри до української банківської системи і відкриває нові перспективи розвитку співробітництва на міжнародних ринках боргових зобов'язань."

Відкрите акціонерне товариство "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має 29 філій та 67 відділень в обласних центрах і великих індустріальних містах країни.
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також

Читайте также