Укрэксимбанку исполнилось 15 лет

04.01.2007, 12:28

15 лет тому, 3 января 1992 года, первый Президент Украины Леонид Кравчук подписал Указ о создании Государственного экспортно-импортного банка Украины. (укр.)

А 22 січня того ж року банк отримав свою першу ліцензію від Національного банку України.

За словами Леоніда Кравчука, незалежна держава потребувала зміцнення банківської системи, і тому було прийнято рішення утворити Укрексімбанк. "Я вдячний керівництву банку і його головам за те, що вони розуміли свою високу відповідальність перед Україною. Аби я був набагато молодший і мені потрібно було б шукати роботу, я обов'язково б написав заяву, щоб мене прийняли працювати в Укрексімбанк. Я хочу привітати Укрексімбанк загалом і кожного працівника зокрема", зазначив він. Сьогодні Укрексімбанк - один із провідних універсальних банків європейського зразка, який має першокласну репутацію не тільки в Україні, а й у світі. Вдалий вихід ВАТ "Укрексімбанк" на міжнародний ринок капіталу дав змогу залучити в економіку України рекордні для українських банків обсяги кредитних ресурсів на найвигідніших умовах і спрямовувати їх на фінансування національного товаровиробника.

Укрексімбанку притаманне безумовне дотримання стратегії розвитку, невпинне нарощування ресурсної бази, спрямування залучених коштів на підтримку економіки. У поєднанні з широким спектром послуг клієнтам, високою якістю обслуговування, надійністю і обов'язковістю ці відмінні риси стали запорукою бездоганної репутації банку, високої довіри до нього вкладників і партнерів, забезпечили йому одне з провідних місць серед вітчизняних банків, міцний міжнародний авторитет, визнання серед кращих у світі, про що свідчать стабільні рейтинги та нагороди.

ВАТ "Укрексімбанк" неодноразово отримував визнання українських та зарубіжних партнерів. У 2005/2006 році його відзначено нагородами відомих журналів "The Banker" та "Global Finance" як найкращий банк в Україні.

А банк "Джей Пі Морган Чейз" (м. Нью-Йорк, США) шостий рік поспіль визнає ВАТ "Укрексімбанк" одним із кращих серед банків-кореспондентів світу за якістю розрахунків у доларах США. Ефективність діяльності державної установи відзначено Національним банком України, Державною податковою адміністрацією, Асоціацією українських банків, відомими міжнародними рейтинговими агентствами. Укрексімбанк підтримує кореспондентські відносини більш ніж з 850 банками світу.

На початку кожного року прийнято підводити підсумки, аналізувати виконану роботу та формувати плани на майбутнє. У перший робочий день Нового 2007 року в Укрексімбанку відбулися збори всього колективу та Правління банку, на яких було підведено підсумки діяльності банку за 2006 рік. Вітаючи колектив з успішним та результативним закінченням року та 15-річчям діяльності, Голова Правління Віктор Капустін наголосив, що для кожного працівника Укрексімбанку найкращим подарунком до 15-річчя є спільний успіх. "Наші результати високо оцінені як в Україні, так і в світі. І все це стало можливим завдяки злагодженій роботі нашого персоналу. Саме тому найцінніший капітал банку - його колектив,"- підкреслив Віктор Капустін.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення в усіх областях та великих індустріальних містах країни. За версією авторитетного британського видання "The Banker" Укрексімбанк визнаний кращим банком 2005 року в Україні, а міжнародний журнал "Global Finance" визнав Укрексімбанк найкращим банком в Україні згідно з дослідженням "Найкращі банки ринків, що розвиваються, - Центральна та Східна Європа".
По материалам пресс-службы ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також