В 2006 году на международных соревнованиях спортсмены Вооруженных Сил Украины завоевали 134 награды

04.01.2007, 13:42

В 2006 году только на чемпионатах мира, Европы и других международных соревнованиях спортсмены Вооруженных Сил Украины завоевали 134 награды, среди которых 44 золотые, 52 серебряные и 38 бронзовые. (укр.)

В Управлінні спорту Міністерства оборони України підведено підсумки виступів спортсменів Збройних Сил України на змаганнях загальнонаціонального та міжнародного рангу.

- У цілому 2006 рік був вдалим для представників армійського спорту. За підтримки міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Національного Олімпійського комітету, Головного управління з фізичної культури та спорту Київської міської державної адміністрації та федерацій видів спорту вдалося якісно підготувати спортсменів до різноманітних міжнародних змагань, на яких торік було здобуто 134 нагороди, з яких 44 золоті, 52 срібні та 38 бронзових, - наголосив начальник Управління спорту Міністерства оборони України Олександр Величко.

Крім того, армійці досить успішно виступи і в змаганнях загальнонаціональної першості. Якщо до скарбниці міжнародних нагород прибавити ще й всеукраїнські, то отримаємо досить вагомий результат - 784 медалі різного ґатунку, з яких 326 золотих, 251 срібна та 207 бронзових.

Як зазначив Олександр Величко, на Олімпійських іграх в Турині дві бронзові медалі здобули представники спортивного активу ЗС України Руслан Гончаров та Олена Грушина, а на чемпіонатах світу та Європи армійськими спортсменами було здобуто 31 золота медаль, 31 срібна і 40 бронзових медалей.

У 2006 році Збройні Сили України пишалися успіхами чемпіонів світу і Європи, переможців міжнародних змагань - старшого лейтенанта Олега Лісогора, лейтенанта Андрія Сердінова, прапорщика Сергія Бреуса (всі плавання), капітан-лейтенанта Кирила Воловика (боротьба самбо) та капітана Олександра Захарука (вільна боротьба), працівника ЗС України Дмитра Пишкова (греко-римська боротьба), старших прапорщиків Сергія Макаренка і Володимира Гнєдова, прапорщика Сергія Штанька (всі радіоспорт, спортивна радіопеленгація), прапорщика Олександра Ульвака (кульова стрільба), працівників ЗС України Станіслава Попова та Марію Щербак (акробатика, синхронні стрибки), рядову контрактної служби Людмилу Блонську (легка атлетика, п'ятиборство), мічмана Сергія Тімохова (вітрильний спорт, "солінг"), лейтенанта Олександра Білоненка (біатлон).

Слід зазначити, що вельми "урожайним" для армійських спортсменів видався заключний місяць 2006 року. Достатньо згадати чемпіонат Європи з плавання, що проходив у столиці Фінляндії місті Хельсінкі, де наш уславлений армійський спортсмен старший лейтенант Олег Лісогор виборов дві золоті медалі на дистанції 50 і 100 метрів брасом. Друге місце на стометрівці брасом посів його товариш по команді рядовий військової служби за контрактом Валерій Димо.

15 - 17 грудня у Москві (Російська Федерація) відбувся Кубок світу з велоспорту, де бронзовим призером на дистанції 1 км став старший сержант служби за контрактом Євген Білобрух зі Львова.

Міжнародні змагання з марафону відбулися 2 - 3 грудня у місті Фукуока (Японія), де армійський марафонець Дмитро Барановський завоював срібну нагороду.

Крім цих заходів відбулося ще кілька змагань державного рівня. Зокрема, 20 - 28 грудня у Львові відбувся чемпіонат України з кульової стрільби, де перші місця вибороли лейтенант Наталія Кальниш (ГП - 4), працівник ЗС України Сергій Попов (МГ - 6), майор Леся Леськів (МГ - 9) та інші армійські снайпери.

А у Вінниці протягом трьох днів, з 19 по 21 грудня, на чемпіонаті з греко-римської боротьби перше місце посіли армійські борці рядові служби за контрактом Юрій Коваль (вага 55 кг) та Олександр Чернецький (вага 120 кг), прапорщик Ігор Курило (вага 60 кг), лейтенант Сергій Чижов (вага 96 кг) та інші спортсмени.

10 разів на вищу сходинку п'єдесталу пошани піднімалися представники Збройнх Сил - переможці чемпіонату України з плавання, який відбувся у Харкові 23 - 24 грудня. Тричі це зробили рядовий військової служби за контрактом Ігор Червінський, який виборов першість на дистанції 400 та 1500 метрів вільним стилем та в естафеті 4 по 200 вільним стилем, та його товариш по команді Андрій Бугайов (100 м на спині, 200 м на спині, 4 по 100 комплексним плаванням).
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також