Учасники "Сарматии" утвердили учредительные документы компании

07.11.2007, 14:59

5-6 ноября на МТП "Пивденный" (Одесская область) состоялось заседание рабочей группы соответственно решений относительно развития нефтепровода "Одесса-Броды-Плоцк", принятых во время работы Энергетического саммита в г. Вильнюс. (укр.)

В засіданні робочої групи взяли участь представники п.яти нафтових компаній Азербайджану, України, Польщі, Литви та Грузії, які стали учасниками розширеного підприємства "Сарматіа".

За результатами засідання сторони узгодили широке коло питань подальшої діяльності, підписали протокол зустрічі та парафували установчі документи МТП "Сарматіа".

Під час роботи експертів було прийнято рішення наступну зустріч провести у першій декаді грудня 2007 року у польському місті Вроцлав з метою розгляду технічного завдання на доопрацювання бізнес-плану добудови нафтопроводу "Одеса-Броди".

МТП "Сарматіа" було створено 12 червня 2004 року ВАТ "Укртранснафта" та польською компанією PERN Przyjazn з метою забезпечення залучення інвестицій для проектування та добудови нафтопроводу "Одеса-Броди" до польського міста Плоцьк. Під час енергетичного самміту в м. Вільнюс у жовтні 2007 року коло учасників МТП "Сарматіа" було розширено до п.яти. Відповідний договір було підписано Державною Нафтовою Компанією Азербайджану, Грузинською нафтовою та газовою корпорацією, литовською компанією "Клайпедос нафта", нафтотранспортною компанією ПЕРН "Пшиязнь" Республіки Польща та ВАТ "Укртранснафта". Сторони також домовилися збільшити статутний фонд підприємства до 9 млн. злотих. Відповідно до досягнутих домовленостей "Укртранснафта", PERN, Socar и GOGC будуть володіти по 24,75% акцій. "Клайпедос нафта" буде власником 1% акцій з можливістю збільшення своєї частини в статутному фонді.
По материалам пресс-релиза ОАО "Укртранснафта".

Читайте також

Читайте также