Украина выполняет свои международные обязательства в области вооружений и военной деятельности

01.02.2007, 14:06

Французские военные инспектора, которые проверяли части и соединения 13-го армейского корпуса, констатировали, что Украина соблюдает выполнение своих международных обязательств в области вооружений и военной деятельности. (укр.)

Сьогодні, 1 лютого, група військових інспекторів з Франції завершила перевірку на предмет видів військової діяльності частин і з'єднань 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України в рамках Віденського документу 1999 року.

Французькі військові інспектори, групу яких очолює підполковник Люсьєн-Франц Паліс, перевірили окрему артилерійську бригаду, що дислокується на Тернопільщині, окрему механізовану бригаду та Міжнародний центр підготовки миротворчих підрозділів на Яворівському полігоні, 80-й окремий аеромобільний полк, що дислокується у Львові, та полк армійської авіації, що дислокується у Калиніві.

В кожній військовій частині іноземні інспектори детально ознайомилися з відповідністю виконання умов Віденського документу 1999 року

Як зазначив начальник відділу Центру забезпечення реалізації договорів про скорочення озброєнь Збройних Сил України підполковник Валерій Надос, французькі верифікатори в черговий раз переконалися в тому, що українська сторона сумлінно виконує свої міжнародні зобов'язання у галузі військової діяльності і озброєнь.

Нинішня інспекція була другою з початку 2007 року. Загалом реалізація домовленостей за Віденським документом у цьому році передбачає проведення в Україні 3-х інспекцій і одного візиту за оцінкою інформації та стільки ж контрольних заходів з боку української сторони.

Довідка. Віденський документ 1999 року регламентує комплекс заходів щодо зміцнення мір довіри, обмежує певні види військової діяльності та передбачає обмін інформацією між країнами-учасницями про проведення великомасштабних військових навчань.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також

Читайте также