В Украине растет количество заболевших гриппом

19.02.2007, 12:47

Уровень заболеваемости гриппом и ОРВИ в Украине на конец предыдущей недели, по данным Минздрава, превысил порог эпидемии среди совокупного населения в Киеве, а также в Закарпатской, Ровенской и Черкасской областях. (укр.)

По підсумкам епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ в Україні з 12 по 17 лютого, рівні захворюваності на грип та ГРВІ перевищують епідемічні порогові значення в цілому серед сукупного населення в Закарпатській, Рівненьській, Черкаській областях та місті Києві.

В інших регіонах України перевищення рівнів епідемічного порогу серед сукупного населення не зареєстровано.

Локальні спалахи захворюваності населення із перевищенням епідемічних порогів у деяких містах, районах та населених пунктах реєструються на території Луганської, Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Чернігівської, Чернівецької, Київської, Миколаївської, Сумської, Запорізької областей.

Зростання чисельності адміністративних територій регіонів, на яких реєструється перевищення епідемічних порогів, свідчить, що розповсюдження інфекції серед вікових груп дитячого населення поширюється на доросле населення.

В цілому по Україні ситуація з грипу та ГРВІ в Україні передепідемічна. Відмічається тенденція до зростання кількості локальних спалахів на окремих адміністративних територіях регіонів. Протягом наступного тижня очікується подальше збільшення захворюваності на грип та ГРВІ населення України.

З метою мінімізації наслідків поширення інфекції в регіонах проводиться комплекс запобіжних протиепідемічних заходів. За оперативними даними Міністерства освіти і науки України по Україні збільшується кількість учбових закладів, де у зв'язку із зростанням захворюваності на грип та ГРВІ припиняється навчання в школах міст, районів, сiл, в деяких класах шкіл. Станом на 16 лютого 2007 року не проводиться навчання в понад 3330 навчальних закладах, в яких навчається понад 1,5 млн. учнів.

МОЗ здійснює щоденний моніторинг епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ в Україні. Ситуація контролюється на регіональних та центральному рівнях.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також