Украинские военные готовятся к проведению международных учений в Украине

12.04.2007, 13:54

Министерство обороны Украины совместно с иностранными партнерами продолжает подготовку к проведению международных военных учений на территории Украины. (укр.)

"Міністерство оборони України спільно з іноземними партнерами продовжує підготовку до проведення міжнародних військових навчань на території України". Про це сьогодні, 12 квітня, повідомив Міністр оборони України Анатолій Гриценко перебуваючи з робочою поїздкою на Херсонщині.

Як зазначив міністр оборони, 6 квітня Верховна Рада України ухвалила Закон, яким надала дозвіл на допуск військових підрозділів іноземних держав для проведення міжнародних військових навчань на території України у 2007 році.

- Цей Закон не підписаний Президентом України з огляду на рішення про дострокове припинення повноважень Парламенту. Згідно із Конституцією, закон може підписати голова Верховної Ради через 15 діб, тобто 22 квітня. Голова Верховної Ради України, очевидно, підпише цей Закон і він вступить у дію, - зазначив Анатолій Гриценко.

Водночас, глава оборонного відомства висловив переконання, що до цього часу буде знайдено порозуміння між Президентом, урядом і парламентом щодо розв'язання політичного конфлікту.

- І тоді проблем для проведення навчань з юридичної точки зору не буде, - зазначив міністр оборони.

Як він додав, той факт, що Верховна Рада України, навіть за відсутності в залі опозиції, схвалила рішення Президента про проведення навчань, є дуже важливим сигналом для міжнародної спільноти про те, що Партія регіонів, комуністи, соціалісти підтримують проведення цих навчань.

- Це також позитивний сигнал для посольств країн, які братимуть участь у навчаннях, - констатував Анатолій Гриценко.

Він також нагадав, що перші з серії із п'яти міжнародних навчань заплановано розпочати 24 квітня.

- Це будуть навчання українських і російських сил протиповітряної оборони. Але до плану цього навчання було внесено зміни, відповідно до яких не передбачається посадка літаків на аеродроми сусідніх держав. Тобто для цих навчань вищезгаданий закон не потрібний, - зазначив керівник вітчизняного військового відомства.

Загалом Анатолій Гриценко позитивно оцінив рішення Верховної Ради України про допуск підрозділів іноземних країн для участі у міжнародних військових навчаннях на території України в цьому році.

- Якби не було політичної кризи, воно б вступило у дію за підписом Президента, а так буде введено в дію головою Верховної Ради. Тому ми не вносимо жодних змін у план проведення спільних навчань, - повідомив Міністр оборони України.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також