Ассоциации украинских и азербайджанских банков углубляют сотрудничество

13.06.2007, 11:15

Президент Ассоциации украинских банков (АУБ) Александр Согуняко и президент Ассоциации банков Азербайджана (АБА) Эльдар М. Исмаилов заключили Соглашение о сотрудничество. (укр.)

Як зазначено у двосторонньому документі, його підписання відбулося "з огляду на важливість розвитку і зміцнення взаємовигідних партнерських відносин" між обома країнами.

Сторони домовилися сприяти розвитку економічних зв'язків між Україною й Азербайджанською Республікою, зміцненню ділових контактів і розвитку взаємовигідного співробітництва між банками - членами обох Асоціацій, сприяти розвиткові експорту банківських послуг на території обох держав, надавати практичну допомогу своїм членам у здійсненні операцій на зовнішньому ринку й освоєнні нових форм торгово-економічного і науково-технічного співробітництва.

У частині підвищення рівня фінансової освіти угода передбачає організацію конференцій, семінарів, симпозіумів та інших заходів щодо різних напрямків діяльності АУБ і АБА. Сторони, відповідно до підписаного документу, мають намір брати участь у розробці і реалізації спільних програм, здійснювати взаємну консультаційну підтримку з правового регулювання банківської діяльності, надавати допомогу в організації інфраструктури інформаційного обслуговування банківської діяльності, а також здійснювати взаємовигідний обмін інформацією.

Сторони домовилися також сприяти в рамках діючого законодавства обох країн врегулюванню суперечок, що виникають між азербайджанськими й українськими банками.

Представники Асоціації українських банків і Асоціації банків Азербайджану висловили готовність розгляду можливості співробітництва і в інших сферах у межах їхньої компетенції і взаємних інтересів з урахуванням положень міжнародних договорів, сторонами яких є Україна і Азербайджанська Республіка.

Під час підписання Угоди сторони також поділилися досвідом роботи, поінформували один одного про роботу Асоціацій та банківських систем своїх країн.

Президент АУБ розповів азербайджанському колезі про напрямки діяльності Асоціації українських банків, взаємодію з комерційними банками, співпрацю з Національним банком України, Комітетами Верховної Ради України, іншими державними установами та організаціями. Поділився нагальними проблемами та досягненнями тощо.

Зі свого боку президент АБА поінформував, що їх Асоціація створена в 1990 р., до її складу входить 44 банки та 3 кредитні установи. Банківська система Азербайджану активно розвиває міжнародні відносини, залучає інвестиції до економіки країни, співпрацює з партнерами в інших країнах. Особливе зацікавлення азербайджанський гість висловив щодо налагодження співпраці між банківськими системами України та Азербайджану, наголосивши на перспективності та корисності таких двосторонніх стосунків.

Сторони обмінялися думками щодо можливості поглиблення співпраці банківських асоціацій країн ГУАМ.
По материалам пресс-службы Ассоциации украинских банков.

Читайте також