Правительство утвердило макропоказатели на 2008 год

12.07.2007, 11:34

Кабинет Министров Украины на своем заседании 11 июля утвердило макропоказатели на 2008 год, в частности, рост ВВП - 7,2%, инфляция - 6,8%. (укр.)

На засіданні уряду під головуванням першого віце-прем'єр-міністра, міністра фінансів України Миколи Азарова було прийнято постанову Кабінету Міністрів України "Про схвалення основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2008 рік", на основі яких будуть розроблені проекти Державного бюджету України на 2008 рік та Державної програми економічного та соціального розвитку України на 2008 рік.

Відповідно до цієї постанови, основні економічні і соціальні макропоказники на 2008 рік прогнозуються на такому рівні: зростання ВВП на 7,2%, інфляція складе 6,8%. Також прогноз передбачає зростання в 2008 році експорту на 20,4%, імпорту на 15,5%. Середня заробітна плата, уже з поправкою на інфляцію, зросте на 17%.

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров зазначив, що номінальне значення ВВП на 2008 рік прогнозується на рівні 810 млрд. гривень, і, таким чином, вперше в історії України обсяг виробництва внутрішнього валового продукту на одну людину складе понад 4 тисячі доларів.

Серед іншого, на засіданні Уряду було внесено зміни до постанови КМУ щодо затвердження форми митної декларації. Ці зміни спрямовані на приведення митних документів України у відповідність із формою митної декларації, що діє в країнах Європейського Союзу.

Зокрема, постанова передбачає використання при перетині митного кордону України єдиного адміністративного документу (ЄАД). Це дозволить спростити митні процедури відповідно до світових стандартів, а також уникнути надмірного бюрократичного контролю, зменшити терміни митного оформлення товарів.

Запровадження ВМД нового зразка є проміжним кроком підготовки до інтеграції України в загальноєвропейську систему транзиту. Таким чином, Україна збільшить свою привабливість в якості транзитної держави.

Також на засіданні Кабінету Міністрів схвалено проект Закону України "Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України" щодо заборони розукомплектовувати на запчастини тимчасово ввезені транспортні засоби та проект Закону України "Про внесення змін до Цивільного кодексу України", який встановлює правові підстави для спрямування до Державного бюджету України коштів від реалізації безхазяйного майна, знахідок, а також спадкового майна у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також

Читайте также