Всемирный банк начинает реализацию в Украине проекта "Расширение доступа к рынкам финансовых услуг"

20.07.2007, 11:32

Вступило в силу Соглашение между Украиной и МБРР по проекту "Расширение доступа к рынкам финансовых услуг". (укр.)

Відповідно до листа Світового банку, 12 липня 2007 року набрала чинності Угода про позику за проектом "Розширення доступу до ринків фінансових послуг" між Урядом України та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Угода підписана 23 червня 2006 року N 4827-UA та ратифікована Законом України від 13 грудня 2006 року N 446-V.

За Угодою, Україна отримає кредитні ресурси в сумі $150 млн. З них $140 млн. через відібрані банки буде спрямовано на розвиток інфраструктури фінансово-кредитного ринку в сільській місцевості, а також на розвиток ринку муніципального кредитування.

Проектом також передбачено надання технічної допомоги (консалтингова підтримка, ІТ/інформаційні управлінські системи та навчання) окремим установам - учасникам проекту. Зокрема, Державній комісії з регулювання ринків фінансових послуг і Державній іпотечній установі з метою усунення нормативних та інституційних перешкод на шляху збільшення потужності фінансового посередництва та зміцнення середовища для запозичень місцевими органами влади.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також

Читайте также