в Украине запущен первый некоммерческий инкубатор ІТ-проектов на основе открытых и больших данных

13.01.2016, 12:10

При поддержке премьер-министра и правительства Украины запущен "1991 Open Data Incubator" - первый в Украине некоммерческий инкубатор ІТ-проектов на основе открытых государственных данных. Цель проекта - трансформировать большие объемы открытых государственных данных в ресурс для создания стартапов, предоставляющих сервисы украинским гражданам, компаниям и государственным органам.(укр.)

Проект покликаний "оцифрувати" такі сектори економіки як агробізнес, енергетику, інфраструктурні проекти, державні послуги для громадян і створити внутрішні аналітичні системи в державі, налагодивши взаємодію ІТ- розробників, громадських організацій та аналітичних центрів з органами державної влади.

За словами радника Прем'єр-Міністра України Дениса Гурського, в 1991 році Україна отримала незалежність, від цього походить і назва інкубатору, та сьогодні важливим ресурсом стали дані, які державні органи систематично збирають і зберігають протягом останніх 24 років.

Ставши учасником інкубатора, стартап отримає можливість працювати над своїм проектом в офісі А-класу в центрі Києва, прямий контакт з українськими державними структурами всіх рівнів, безкоштовно пройти двомісячну інкубаційну програму, скористатися технологічною підтримкою програми Microsoft Bizspark, отримати доступ до кращих менторів, донорів і інвесторів, а також звернути на себе увагу українських і зарубіжних ЗМІ.

Першими резидентами інкубатора стануть переможці конкурсу-хакатону, який відбудеться 6 лютого 2016 року в Києві. До участі у конкурсі приймаються проекти, які хочуть побудувати стартап, що вирішує важливі проблеми українських громадян, бізнесу, державних органів з використанням відкритих державних та великих даних: Галузеві рішення для агросектору, енергетики та інфраструктури; Електронні державні послуги на основі державних реєстрів; Аналітичні системи для міністерств, обладміністрацій і мерій; Проекти Smart City для українських міст. Взяти участь у конкурсі можна до3 лютого 2016 включно.

Управління проектом здійснює громадська організація SocialBoost за підтримки Western NIS Fund.
Інф. Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Читайте також

Читайте также