Государственная пограничная служба Украины делает все возможное, чтобы обеспечить комфортные условия пересечения границы гражданами

12.06.2016, 12:04

На линии разграничения в районе проведения АТО последнее время усилились обстрелы незаконных вооруженных формирований. Только в течение двух последних месяцев российские террористические войска обстреливали КПВВ более 70 раз. В связи с чем, ради безопасности гражданского населения, пропускные операции приходилось приостанавливать. (укр.)

Державна прикордонна служба України та Служба безпеки України разом з контролюючими органами робить усе можливе, аби забезпечити комфортні умови перетину кордону громадянами, зберегти їхні життя, не допускати виникнення значних черг і заторів. В залежності від ситуації, потоки людей і транспорту перенаправляються на інші дорожні коридори. На найбільш завантажені напрямки в терміновому порядку вибувають додаткові прикордонні наряди, коригуються потоки на смугах руху. Відомство залучає місцеві органи влади, відповідальні за інфраструктуру на підступах до контрольних пунктів.

Протягом тижня проведено ряд спільних нарад, під час яких представників міжнародних організацій зобов'язали допомогти в облаштуванні "сервісної зони" на підступах до КПВВ з боку неконтрольованої території. Слідкувати за дотриманням правопорядку та унеможливленням корупційних проявів у так званій "сірій зоні", будуть спільними зусиллями, в тому числі, шляхом залучення формувань активістів.

Зараз усі КПВВ працюють в штатному режимі, окрім "Золотого", що на Луганщині. Контрольний пункт "Золоте" підготовлений до відкриття ще наприкінці березня, однак працював лише кілька годин. Його досі не вдається запустити через постійні обстріли бойовиків. КПВВ має всю необхідну інфраструктуру, в тому числі укриття, які, у разі провокаційних обстрілів, дозволять зберегти життя громадянам, що перетинають лінію розмежування. Це єдиний пункт контролю на Луганщині, де лінію розмежування можна було б перетинати на автомобілях.

Він побудований за удосконаленою технологією, що дозволяє зменшити час очікування осіб, які прямують в обидва напрямки. Обладнані робочі місця інспекторів на 3 в'їзних смугах руху та 3 виїзних, а також окремо визначена смуга для пішоходів. Передбачена можливість реверсивного руху для своєчасного реагування на збільшення пасажиропотоку.

Наголошуємо, що Державна прикордонна служба України в межах своєї компетенції і надалі вживатиме усіх можливих заходів, щоби не допускати черг, посилити безпеку і комфорт цивільних осіб, які змушені перетинати лінію розмежування з тимчасово непідконтрольними територіями в зоні проведення АТО.
Інф. Прес-служби Державної прикордонної служби України.

 

Читайте також

Читайте также