В украинских ВМС обсудили вопросы совершенствования образовательного процесса с учетом опыта стран-членов НАТО

08.10.2016, 17:21

Вопросы совершенствования образовательного процесса с учетом опыта стран-членов НАТО обсуждены в ходе "круглого стола", который состоялся на факультете военно-морских сил Национального университета "Одесская морская академия" под руководством командующего ВМС ВС Украины вице-адмирала Игоря Воронченко. (укр.)

Керівник виду ЗС України заслухав інформацію курсантів, які мають досвід навчання за кордоном, щодо організації освітньої діяльності у вищих військово-морських навчальних закладах країн-членів НАТО та їхнього стажування на навчальних і бойових кораблях, а також відповідні пропозиції.

Основні пропозиції стосувалися удосконалення навчальних програм шляхом запровадження курсу лідерства, збільшення частки практики за спеціальностями на кораблях та суднах національного флоту, проходження стажування на перспективних посадах та модернізації матеріально-технічної бази навчального закладу. Значна увага також приділялася питанням збільшення кількості навчальних годин з вивчення іноземних мов та загальновійськової підготовки, відновлення технічної готовності навчальних катерів та поетапного введення в навчання спеціалізованої документації за стандартами НАТО.

За оцінкою віце-адмірала Ігоря Воронченка, колективна розмова пройшла досить продуктивно, усі висловлені курсантами пропозиції були змістовними та обґрунтованими, такими, що заслуговують бути розглянутими відповідними інстанціями для подальшого впровадження у навчально-виховний процес. Як також наголосив командувач ВМС ЗС України, для підвищення якості навчання у навчальних закладах українських ВМС системи освіти та підготовки удосконалюватимуться паралельно.

До участі у проведенні "круглого столу" також залучалися представники старшинського та сержантського складу національного флоту. Своєю чергою, вони поділилися власним досвідом підготовки особового складу за кордоном, висловили свої думки відносно розмежування функцій офіцерського та старшинського складу, а також щодо покращення підготовки сержантів і старшин як на кораблях, так і в берегових підрозділах українських ВМС.
Інф. Офіційного сайту Міністерства оборони України.

 

Читайте також

Читайте также