Україна та ЄС затвердили "транспортний безвіз"

30.06.2022, 17:45

Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом, так званий транспортний "безвіз". Про це пише видання "Слово і Діло", посилаючись на пресслужбу Міністерства інфраструктури України.

Термін угоди становить один рік із можливістю пролонгації. Тимчасово вона вже починає діяти, а на постійній основі Угода запрацює після завершення всіх ратифікаційних процедур.

"Це вже третій за останній рік "безвіз" для України з ЄС після авіаційного та енергетичного. Навіть попри війну та спроби Росії зупинити рух нашої держави до Європи, інтеграція України у внутрішній європейський ринок просувається надшвидкими темпами", - повідомив голова Кабміну Денис Шмигаль.

Українським перевізникам більше не потрібні дозволи на в'їзд до ЄС. Проблема, яка існувала роками і гальмувала наші експортні можливості, тепер вирішено.

Угода про вантажні автомобільні перевезення плюс рішення ЄС щодо скасування мит і тарифів на українські товари дають нашому бізнесу економію в десятки мільйонів доларів, а головне - відкривають для української продукції неймовірні можливості на європейських ринках.

Читайте також