Як зміниться навчання з 1 вересня 2022 року

04.07.2022, 18:55

Як розповів Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі національного телемарафону, з 1 вересня діти в Україні повинні піти вчитися в школи офлайн. Це стосується тих учнів, які не проживають в зоні бойових дій.

Безпека школярів є першорядною. Батьки повинні знати, в яких умовах безпеки навчатимуться діти.

За словами міністра, більшість укриттів у школах - це підвальні приміщення або так звані тири. Укриття мають бути забезпечені паспортами безпеки, має бути план евакуації до бомбосховища, з урахуванням часу на цю евакуацію.

Ті школи, в яких немає укриття або там не вистачає для всіх місця, працюватимуть по змінах. Якщо в укритті не вистачає місць на всіх учасників освітнього процесу, є рекомендації щодо поділу навчання на кілька змін.

Повернення очної форми навчання в закладах освіти відбуватиметься за погодженням з обласними та Київською міською військовою адміністрацією. У разі небезпеки може бути дистанційний або змішаний формат навчання.

Якщо батьки не хочуть віддавати дитину на очне навчання, вони можуть обрати дистанційну форму або індивідуальний графік навчання, або перевести дитину на екстернатну форму навчання. Про це повідомляє "Gazeta.ua".

Читайте також