В Национальной академии обороны Украины проходят лекции по теме борьбы с терроризмом

23.01.2003, 11:05

Представители мобильной группы Учебного центра Программы "Партнерство во имя мира" Вооруженных Сил Турции проводят в Национальной академии обороны Украины курс лекций по тематике борьбы с терроризмом и контрабандой. (укр.)

У Національній академії оборони України представники мобільної групи Навчального центру Програми "Партнерство заради миру" Збройних Сил Туреччини розпочали проведення курсу лекцій за темою "Боротьба проти тероризму та контрабанди".

Курс лекцій розраховано на широку аудиторію слухачів. Зокрема, у заході візьмуть участь представники управлінь центрального апарату Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, Служби безпеки України, Державного комітету з питань охорони державного кордону України, Управління державної охорони України, Національного інституту проблем міжнародної безпеки Ради національної безпеки і оборони України, а також науково-педагогічний склад Національної академії оборони України та Національної академії внутрішніх справ.

Курс лекцій триватиме до 24 січня і завершиться прес-конференцією, в якій візьме участь Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Туреччина в Україні пан Більге Джанкорель.

Навчальний центр Програми "Партнерство заради миру" Збройних Сил Туреччини було засновано у червні 1998 року. Центр проводить різноманітні курси, які мають на меті передати досвід, набутий Туреччиною у боротьбі з тероризмом. До складу мобільної групи центру входять п'ять офіцерів Командування Навчального Центру ПЗМ, Головного командування жандармерії та Головного департаменту безпеки Туреччини.

За час існування Навчальним центром було проведено 107 курсів та 3 семінари, в яких взяли участь понад 2000 військовослужбовців різних країн.

В цьому році, крім України, подібний курс лекцій по тематиці боротьби з тероризмом та контрабандою планується провести ще у шести країнах Південно-Східної Європи, Балканського, Кавказького та Середньоазіатського регіонів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також