Железнодорожные войска будут подчиняться Министерству транспорта

29.01.2003, 11:40

Президент Украины Леонид Кучма подписал Указ "О передаче железнодорожных войск Вооруженных Сил Украины в подчинение Министерству транспорта Украины". (укр.)

Глава держави підписав цей документ з метою наближення залізничних військ до безпосередніх об'єктів роботи, забезпечення використання їх за призначенням та поліпшення управління ними.

Як зазначається в Указі, визнано за доцільне вивести залізничні війська зі складу Збройних Сил України та передати їх у підпорядкування Міністерству транспорту України.

Установлено також, що основними завданнями залізничних військ у складі Міністерства транспорту України є ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, аварій і катастроф на транспортних комунікаціях, технічне прикриття, відновлення, розмінування, огороджування, будівництво нових і підвищення живучості та пропускної спроможності діючих об'єктів на транспорті та інші завдання відповідно до законодавства і міжнародних договорів України.

Своїм Указом Л. Кучма зобов'язав Кабінет Міністрів України подати у місячний строк на розгляд Верховної Ради України законопроект про створення у складі Міністерства транспорту України військового формування - залізничних військ.

Крім цього, уряду у тримісячний строк після набрання чинності зазначеним законом доручено:
- вирішити в установленому порядку питання про направлення військовослужбовців залізничних військ Збройних Сил України до аналогічного військового формування Міністерства транспорту України і передачу цьому Міністерству майнових комплексів військових частин, озброєння, техніки та інших матеріально-технічних засобів залізничних військ;
- забезпечити згідно з вимогами Бюджетного кодексу України перерозподіл бюджетних призначень Державного бюджету України на 2003 рік на утримання залізничних військ між головними розпорядниками коштів.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також