Готов ко второму чтению законопроект о телекоммуникациях

25.06.2003, 11:41

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам строительства, транспорта, жилищно-коммунального хозяйства и связи рекомендовал парламенту принять во втором чтении проект закона о телекоммуникациях. (укр.)

Після прийняття проекту у першому читанні до Комітету надійшло 298 пропозицій, зауважень та доповнень від суб'єктів законодавчої ініціативи. Майже всі вони були враховані під час доопрацювання.

Члени Комітету, зокрема внесли 4 нові статті у текст до другого читання. Зокрема, пропонується розподілити владні функції між Кабінетом Міністрів, Центральним органом виконавчої влади у сфері зв'язку та іншими органами державної влади у цій сфері.

Запропоновано також надати Національній комісії з питань регулювання зв'язку право здійснювати ліцензування та реєстрацію у сфері надання телекомунікаційних послуг. (У прийнятій редакції ці повноваження закріплювалися за Центральним органом виконавчої влади у галузі зв'язку).

Законопроектом пропонується функції нагляду за ринком телекомунікацій також надати Національній комісії з питань регулювання зв'язку (у редакції, прийнятій в першому читанні ця функція закріплювалась за Центральним органом виконавчої влади у галузі зв'язку).

У редакції, запропонованій членами Комітету до другого читанні, пропонується також ввести в дію статус та положення про Національну комісію з питань регулювання зв'язку з 1 січня 2005 року (пропонувалося, що Комісія розпочне діяти з 1 січня 2004 року).

Члени Комітету зазначили, що у порівнянні з редакцією, прийнятою у першому читанні, у доопрацьованому документі враховано всі дискусійні питання, які можуть викликати не сприйняття у сесійному залі.

Проект також підтримали представники двох найбільших національних операторів зв'язку.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також