Поправки в Закон "О сельскохозяйственной кооперации" расширят базу налогообложения

30.06.2003, 12:58

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений в ст. 1 Закона Украины "О сельскохозяйственной кооперации". (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом Романом Ткачем.

Законопроектом пропонується удосконалити визначення терміну "сільськогосподарський товаровиробник". А саме: сільськогосподарськими товаровиробниками визнати тих, в яких валовий дохід, що отриманий від операцій з реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва та продуктів її переробки, за наявності у власності, користуванні (в тому числі на умовах оренди) сільськогосподарських угідь та/або поголів'я сільськогосподарських тварин, за попередній звітний (податковий) рік перевищує 75% загальної суми валового доходу, в порівнянні з 50% за чинною нормою ст. 1 Закону "Про сільськогосподарську кооперацію".

Народний депутат вважає, що прийняття зазначеного законопроекту надасть можливість розповсюдження дії фіксованого сільськогосподарського податку на власників земельних ділянок та землекористувачів, які отримали або орендують земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та виробляють товарну сільськогосподарську продукцію без створення юридичної особи, а також на утворені в результаті реорганізації та новостворені суб'єкти господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво (вирощування), переробка та збут сільськогосподарської продукції.

Комітет вважає, що прийняття цього законопроекту забезпечить додаткові надходження до бюджету за рахунок розширення бази оподаткування фіксованим сільськогосподарським податком та збільшення кількості платників, які сплачують податки на загальних підставах.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також