Премьер надеется, что мост "Крым-Кубань" будет построен до Евро-2012

01.09.2007, 12:54

Премьер-министр Украины Виктор Янукович надеется, что транспортный переход через Керченский пролив "Крым-Кубань", который соединит Крым с Краснодарским краем Российской Федерации будет построен до Евро-2012. (укр.)

Глава уряду відзначив, що вже давно ведуться розмови про будівництво цього мосту, і зараз вже створено робочі групи, які розробляють даний проект. "Найближчим часом ми будемо розглядати техніко-економічне обґрунтування цього проекту", - сказав прем'єр-міністр в Ялті на відкритті нової ділянки дороги "Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта".

За словами Віктора Янукович, згідно з попередніми підрахунками, довжина даного мосту становитиме 4,5 км, ширина - 22 м. Проект передбачає двосторонній автомобільний рух, пішохідний рух, а також рух залізничного транспорту.

Крім того, за словами глави уряду, міст "Крим-Кубань" може слугувати для прокладення трубопроводів (газових, нафтових, водних). "Ми про це досить довго говоримо, а практичні роботи там уже розпочато, створено робочу групу, ведуться переговори", - сказав Віктор Янукович.

Прем'єр-міністр також повідомив, що доручив кримській владі разом із представниками Міністерства економіки наступного тижня виїхати на переговори з російською стороною, за підсумками яких може бути підписаний протокол про наміри. "Тобто, робота триває і міст буде збудовано, сподіваюсь, до Євро-2012", - додав глава уряду.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також